Üst Banner
Tesla 4 bin Cybertruck'ı geri çağırıyor

Tesla, gaz pedalının yerinden çıkmasına neden olabilecek bir arıza nedeniyle yaklaşık 4 bin Cybertruck'ı geri çağırıyor. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Tesla, gaz pedalındaki bir arıza nedeniyle yeni hafif ticari aracı Cybertruck'ı geri çağırdı.  Geri çağırma 13 Kasım 2023 ile 4 Nisan 2024 tarihleri arasında üretilen tüm Cybertruck araçları kapsıyor. NHTSA, bunun tahmini olarak 3 bin 878 aracı kapsadığını ve bu araçların tamamının kusurlu olduğunu duyurdu. Tesla'nın 31 Mart'ta bir müşteriden hatayla ilgili ilk uyarıyı aldığı belirtilirken birkaç gün sonra ikinci bir uyarı aldığı açıklandı. Geri bildirimlerle ilgili bir değerlendirme yapan Tesla12 Nisan'da aracı gönüllü olarak geri çağırmaya karar verdi.

GAZ PEDALINDA TEHLİKE

NHTSA raporunda, "Gaz pedalına yüksek kuvvet uygulandığında, pedal yerinden çıkabilir veya üzerindeki iç döşemeye sıkışabilir" ifadelerine yer verdi. Tesla geri çağrılan Cybertruck'lardaki gaz pedalı tertibatını ücretsiz olarak onaracak veya değiştirecek. Teslimat merkezlerindeki Cybertruck'lar da tamir edilecek ya da parçaları değiştirilecek.

Tesla, 15 Nisan itibariyle hatayla ilgili herhangi bir çarpışma, yaralanma veya ölümden haberdar olmadığını söyledi. CEO Elon Musk Çarşamba günü X'te yaptığı açıklamada "Çok dikkatli davranıyoruz" dedi. İlk Cybertruck'lar bir dizi gecikmenin ardından kasım ayında müşterilere teslim edilmişti. Elektrikli kamyonetin arkadan itişli modelinin taban fiyatı 60 bin 990 dolar seviyesinde.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!