Üst Banner
Ameliyat esnasında bir anda uyandı! Her şeyi gördü, inanılmaz detaylar

Böbrek nakli olurken uyanan ve bütün ameliyatı izleyen hastanın yaşadıkları dünyada ses getirdi. Son yıllarda organ nakillerindeki artış sayısız hastanın ölümden kurtulmasına neden oldu. ABD basınında çıkan verilere göre en fazla yapılan nakillerden biri karaciğer ve böbrek nakli olarak açıklandı.

Geçtiğimiz ay genetiğiyle oynanmış domuz böbreği nakledilen ilk hastanın, ameliyattan iki ay sonra hayatını kaybettiği açıklandı. 62 yaşındaki Richard Slayman, Mart ayındaki nakilden önce son aşama böbrek hastasıydı. Nakil ameliyatının yapıldığı Massachusetts General Hastanesi (MGH) Slayman'ın ölümünün domuz böbreği naklinden kaynaklandığına dair bir işaret olmadığını açıkladı.

Genetiğiyle oynanmış domuzlardan yapılan organ nakilleri geçmişte işe yaramamıştı, ancak Slayman'a yapılan nakil tarihi bir dönüm noktası olarak görülmüştü. Slayman böbrek rahatsızlığının yanı sıra Tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon hastasıydı. 2018'de insan böbreği nakledilmesine karşın, beş yıl sonra bu da işe yaramamaya başlamıştı.

AMELİYATTA UYANDI

New York Post gazetesinde çıkan haberlerde ise Şikago'da 28 yaşındaki John Nicholas'ın ameliyat sırasında teknik bir hata yüzünden uyandığı belirtildi. Uyandığı sırada her şeyi gören hatta kendisine verilecek yeni böbreği bile fark eden hasta tarihe bir ilk olarak geçti. Doktorlar tarafından yapılan açıklamada genç adama anestezi yerine sezaryen doğum için kullanılan spinal anestezi iğnesi kullanıldığını ifade etti.

Ameliyat esnasında bir anda uyandı Her şeyi gördü, inanılmaz detaylar

Konuyla ilgili konuşan Dr. Vicente Garcia Tomas, ameliyatın sağlık personeli için birçok sezaryen ameliyattan daha kolay olduğunu hatırlattı. Nicholas ise uyandığında yaşadığı hisleri şu sözlerle ifade etti:

"Yeni böbreğimin neye benzediğini görmek güzel oldu, Rahatlamam için bana biraz sakinleştirici verilmişti ama hâlâ ne yaptıklarının farkındaydım" Nicholas'a böbreğini bağışlayan kişinin ise bir arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

 

 

 

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!