Üst Banner
Bilimsel araştırma: Günde 2-3 kahve içmek...

Yapılan bir araştırma günde 2 ile 3 bardak kahve tüketmenin insan sağlığına çok büyük katkıları olduğunu gözler önüne serdi. Bilim insanları yapılan kapsamlı araştırmada kahve tüketiminin bazı ciddi hastalık risklerini çok ciddi bir oranda azalttığını tespit etti... Çin'deki Soochow Üniversitesi'nde görevli bilim insanları 10 yıllık bir süreç içindeki 10 binden fazla ABD'li yetişkinin sağlık verilerini inceledi. Bilim insanları katılımcıların gündelik alışkanlıklarını ve ne kadar süre oturduklarını ve ne kadar kahve tükettiklerini öğrendi.

Katılımcıların sağlık durumlarını da eş zamanlı olarak takip eden bilim insanları kahve tüketen bireylerin daha uzun yaşadığını tespit etti. Bilim insanları ofiste masa başında en az 6 saat çalışan ve kahve içmeyen bireylerle günde 2-3 bardak içen meslektaşlarını kıyaslayan bilim insanları kahve tüketenlerin erken ölüm riskinin daha az olduğunu duyurdu. Bilim insanları kahve tüketenlerin erken ölüm riskinin yüzde 33 daha fazla olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar kahvedeki iltihaplanma karşıtı etkinin öne çıktığını duyurdu.

Araştırma sonuçları tıp dergisi BMC Health'te yayınlandı. Bilim insanları, kahve çekirdeklerindeki hayati antioksidan bileşenlerin, çok uzun süre oturmanın tehlikelerini dengelemenin anahtarı olduğunu düşünüyor. Araştırmayı yapan uzmanlar, "Kahve biyoaktif maddeler açısından zengindir ve güçlü özellikleri nedeniyle kronik hastalıklardan kaynaklanan ölümleri azaltabileceğine dair kanıtlar giderek artmaktadır" açıklamasını yaptı.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!