Üst Banner
Davutoğlu'ndan Suriye 'tavsiyesi': 'BM gücü gönderin' diye başvuru yapın

Kayseri'de başlayan ve bazı illere yayılan olaylar hakkında konuşan Davutoğlu, sığınmacı krizine ilişkin 'çözüm önerilerini' anlattı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de 7 yaşındaki bir kız çocuğunun Suriye uyruklu bir kişi tarafından taciz edilmesiyle patlak veren olaylara değinip sığınmacı krizine ilişkin konuştu. Saadet Partisi-Gelecek Partisi ortak grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşülmesi gerektiğini bildirdi.

6-7 EYLÜL'E BENZETTİ

Davutoğlu, Kayseri'deki olaylara ilişkin şunları söyledi:

Kayseri'de olan olayların elebaşlarına bakın; hemen hemen hepsi daha önce birtakım adli suçlardan tutuklanmış suçlular. Suç çetesi gibi. Türkiye 6-7 Eylül'ü yaşadı, 'Atatürk'ün evine Selanik'te saldırı oldu' diye bir haber üzerine Türkiye'deki Rum vatandaşlara özellikle talanlar yapıldı. Vatandaş vatandaştır, etnik kimliğine bakmazsın. Nice zenginler türedi, 6-7 Eylül olaylarında. Türkiye itibar kaybetti, Türkiye güç kaybetti, 'Türkiye'de hukuk yok' denildi ama birileri zengin oldu.

Şimdi ise Kayseri olayları üzerinden vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; Kayserilileri bilirim; vatanperverdir, insani değerlere sonsuz hürmeti vardır. Bunlar asla Kayserililere mal edilemez. Türkiye çapında öylesine bir provokasyon uygulanıyor ki, sosyal medya üzerinden öylesine bir kin ve nefret dili kullanılıyor ki, son derece haklı gerekçelerle mültecilerin geri gönderilmesi konusunda konuşanların bile yüzü kızarıyor.

DAVUTOĞLU'NDAN 'TAVSİYELER'

Ayrıca, Türkiye ile Suriye'nin görüşmesi gerektiğini ve bu görüşmenin de belli bir bağlamda yapılması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "Putin'e 'Esad dostuna söyle BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararını uygulasın' diyeceksiniz. Sonra daimi üyelere 'altına imza attığınızı uygulayın' diyeceksiniz. Birleşmiş Milletler'e 'Türkiye olarak biz bu yükü kaldıramıyoruz, kararınıza sahip çıkın. Güvenli bir şekilde mültecilerin gitmesi için tedbirleri alın. Gerekirse BM gücü gönderin.' diye başvuracaksınız. Sonra Esad'a 'Şimdi konuşabiliriz' diyeceksiniz. Muhalefete, 'Temsilcilerinizi seçin' Esad ile birlikte görüşeceğiz' diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!