Erdoğan: İsrail'in saldırganlığı bölgemizi tehdit ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak üzere Azerbaycan'ın Fuzuli şehrine gitti. Erdoğan, burada Aliyev'le de görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "Tur" ile Azerbaycan'ın Fuzuli şehrine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Fuzuli Havalimanı'nda Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Agdam, Fuzuli ve Hocavend Özel Temsilcisi Emin Hüseyinov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün ve büyükelçilik personeli karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından beraberindeki heyetle birlikte zirvenin gerçekleştirildiği Hankendi şehrine hareket etti. Erdoğan'ı zirvenin yapıldığı Hankendi'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev karşıladı.
"YEŞİL KALKINMA VİZYONUMUZU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
"Sürdürülebilir ve İklim Değişikliğine Dayanıklı bir Gelecek için Yeni Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Vizyonu" temasıyla gerçekleşen zirvede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Net fısır emisyon ve yeşil kalkınma vizyonumuzu gerçekleştireceğiz" dedi. "100 milyar dolarlık bölgesel ticaret hacmi hedefimizi daha yükseklere taşıyacak adımlarımızı hep birlikte atmalıyız" ifadelerini kullanan Erdoğan, konuşmasında, "İklim kanunumuz önceki gün meclisimizde kabul edildi" bilgisini verdi.
Erdoğan, Türkiye'de hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi ile birlikte 6 milyon ton sera gazının bertaraf edildiğini aktardı, "Sıfır Atık Projesi iklim değişikliğiyle mücadelemize ilave güç katıyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "2024-2030 yıllarını kapsayan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planımızla 100 milyon ton karbondioksit eş değeri emisyon azaltımı öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.
Zirveye hitabında bölgesel gelişmelere de değinen Erdoğan, "İsrail'in Lübnan, Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor. Biz ne Filistin davasını terk edebiliriz ne de Netanyahu'nun bölgeyi kan gölüne çevirmesine izin verebilriz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in mevcut yönetim altında hız verdiği saldırgan politikaları bölgemizin huzur ve istikrarını tehdit ediyor" diye konuştu.
Benzer Haberler
Golden Boy Web adayları arasında dört Türk futbolcu
Ali Erbaş son gün duaya yardımcısını gönderdi
Devlet Bahçeli 'Alevi Açılımı'nı ünlü şarkıcıyla başlatacak
Hatice'nin katili cinayetten sonra video çekmiş
Okan Buruk'tan Frankfurt-Galatasaray maçı sonrası büyük tepki
Çin, Nvidia’ya neden kapıları kapattı?
Trump'tan Kate Middleton'a: Unutulmaz güzellikte
Kuzey Kore'de veliaht bilmecesi