Üst Banner
Google'da İsrail tartışmaları devam ediyor... Çalışanlar itiraz etti

Google, son günlerde çalışanlarıyla bir türlü anlaşamıyor. Şirketin, İsrail hükümetiyle yaptığı bulut sözleşmesini protesto ettikleri için işten atılan Google çalışanları şikayette bulundu. İsrail - Filistin arasındaki gerginlik, ABD başta olmak üzere dünyadaki çeşitli üniversitelerde ve şirketlerde protestolarla yansımaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde de Google çalışanları İsrail ile yapılan sözleşmeyi protesto etmiş ve bu eylemleri şirketten kovulmalarıyla sonuçlanmıştı. Şimdi de işten atılan Google çalışanları, fesihlerin yasa dışı olduğunu iddia ediyor

Çalışanların avukatı, şikayette Google'ın yaklaşık 50 çalışanına, onları işten çıkararak veya idari izne ayırarak misilleme yaptığını söyledi. Geçtiğimiz ay Google, New York City ve Sunnyvale, California'da ofis içi protestolar düzenleyen 28 çalışanını işten çıkardığını açıklamıştı. Google'dan yapılan bir açıklamada ise çalışanların bu davranışlarının tamamen kabul edilemez olduğunu söyledi:

"Bu, çalışanların çalışma alanlarını bozduğu ve işgal ettiği, diğer çalışanların kendilerini tehdit altında ve güvensiz hissetmelerine neden olduğu çok açık. İşine son verilen her bir kişinin, binalarımızdaki aksamalara doğrudan ve kesin olarak dahil olduğunu dikkatlice doğruladık ve yeniden teyit ettik."

Google, 17 Nisan'da dahili bir notta protestocuların ofis alanlarını ele geçirdiğini ve şirket mülküne zarar verdiğini söylemişti: "Bu tür davranışların iş yerimizde yeri yoktur ve buna tolerans göstermeyeceğiz." Çalışanlar, Google'ın İsrail'e yapay zekâ ve bulut bilişim hizmetleri sağlamak üzere Amazon'la yaptığı 1,2 milyar dolarlık ortak sözleşme olan Project Nimbus'a karşı muhalefetlerini dile getirmişlerdi. Protestocular, ayrıntıları 2021'de kamuoyuna açıklanan sözleşmenin, İsrail hükümetinin Filistinlileri gözetlemesine ve yerinden etmesine izin vereceğini iddia etti. Ancak Google şirketin çalışmalarının silahlar, istihbarat servisleri veya gizli askeri projelere yönelik olmadığını söyledi.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!