Üst Banner
Hamaney'den seçim yorumu: Beklenenden düşük

İran'ın ruhani lideri Hamaney, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turuyla ilgili açıklama yaptı. İran'ın ruhani lideri Hamaney, Mayıs ayında meydana gelen helikopter kazasında yaşamını yitiren İbrahim Reisi'nin ardından yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Yarı resmi haber ajansı Tasnim'e konuşan Hamaney, ilk turda sandığa gitme oranının yüzde 40 seviyesinde olduğuna dikkat çekerek bu oranların düşük olduğunu dile getirdi.

Hamaney, sandığa gitme oranının beklenenden düşük olduğunu söylerken, "Halkın ikinci tura katılımının önemli olmasını ve İslam Cumhuriyeti için bir gurur kaynağı olmasını umuyoruz" ifadesini kullandı. İranlılar Cuma günü ikinci tur için sandık başına gidecek. Oylamada, dört adaylı ilk seçimde tek ılımlı aday olan milletvekili Mesud Pezeşkiyan ile eski Devrim Muhafızları üyesi Said Celili arasında kıyasıya bir yarışa sahne olacak.

Hamaney, katılımın beklenenden düşük olmasının "çeşitli faktörlerden" kaynaklandığını ve oy kullanmayanların İslam Cumhuriyeti'ne karşı olduğu yönündeki iddiaların "kesinlikle yanlış" olduğunu sözlerine ekledi.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!