Üst Banner
İsviçre, Macaristan'ı 3 golle geçti

UEFA A Grubu'nda ilk kez sahaya çıkan Macaristan ve İsviçre bol gollü bir karşılaşma oynadı. Grubun 'namağlup' ünvanlı ekibi Macaristan, İsviçre karşısında gücünü gösteremedi ve 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. EURO 2024 A Grubu ikinci maçında Macaristan ile karşılaşan İsviçre, 'namağlup' ünvanlı rakibini 3-1'lik skorla yenerek turnuvaya güçlü bir başlangıç yapan taraf oldu.

Elemelerde oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik alarak grubunu lider tamamlayan Macaristan, İsviçre karşısında ilk yarıda beklentilerin altında kaldı. İsviçre'de Michel Aebischer, 1 gol-1 asistle tamamladığı ilk 45 dakikada, ülkesinin 2-0'lık üstünlüğü yakalamasında başrol oynadı. İkinci yarıda toparlanan ve Barnabas Varga'nın golüyle umutlanan Macaristan, tüm çabasına rağmen, Breel Embolo'nun 90+3'te attığı gol sonrası İsviçre karşısında sahadan 3-1 yenik ayrılmaktan kurtulamadı. A Grubu'nda Almanya'nın İskoçya'yı 5-1 mağlup ettiği maçın ardından, grubun ikinci maçını kazanan ekip İsviçre oldu.

VAR DUAH'IN GOLÜNÜ ONAYLADI

Tempolu başlayan maçta ilk golü İsviçre buldu. Hücum hatlarıyla Macaristan yarı sahasına yerleşen ve hazırlık pasları yapan İsviçre'de, Michel Aebischer, savunma arkasına koşu yapan Kwadwo Duah'ı topla buluşturdu. Bir anda kaleci Peter Gulacsi ile karşı karşıya kalan Duah, 12. dakikada yaptığı net vuruşla topu ağlara gönderdi. Ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da VAR kontrolü sonrasında Duah'ın ofsaytta olmadığı tespit edildi ve gol geçerli sayıldı.

VARGAS FIRSATI KAÇIRDI

Dakikalar 20'yi gösterdiğinde, İsviçre skoru 2-0'a getirebilecek fırsatı buldu. Ancak kaleci Gulacsi buna izin vermedi. Milos Kerkez'in hatalı geri pasını takip eden Ruben Vargas topu kaptıktan sonra bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vargas'ın ceza sahası sağ çaprazan kaleye gönderdiği şutta kaleci Gulacsi topu kornere çeldi.

İKİNCİ GOL AEBISCHER'DEN

İlk yarıda oyunun hakimi olan İsviçre, ilk golde şık bir asiste imza atan Aebischer'in, 45. dakikada ağlara gönderdiği golle skor tabelasını 2-0'a getirdi. Remo Freuler'in pasında topla buluşan Michel Aebischer, ceza sahası yayı yakınından şut açısını bulur bulmaz yaptığı sert plase vuruşunda sağ köşeden topu ağlara gönderdi ve ilk yarı 2-0'lık skorla sona erdi.

MACARLAR VARGA İLE HAYATA DÖNDÜ

İkinci yarıda, İsviçre yarı sahasında daha fazla görünen Macar futbolcular, 66. dakikada aradıları golü buldular. Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Dominik Szoboszlai, arka direğe doğru ortasını yaptı. Savunmanın arasına iyi sızan Barnabas Varga, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturarak durumu 2-1'e getirdi ve farkı 1'e indirdi.

SON BİR ÇABA YETMEDİ

Varga'nın golüyle İsviçre karşısında beraberlik umutlarını artıran Macaristan, son dakikalarda beraberlik golünü bulmak için rakip yarı sahada baskı kurdu. Mücadelenin 79. dakikasında Marton Dardai ve Martin Adam'ı oyuna alan Macaristan Teknik Direktörü Marco Rossi'nin bu hamlesi sonuçsuz kaldı. İsviçre'de ise teknik direktör Murat Yakın, Macaristan'ın golünden sonra önce Zeki Amdouni ve Leonidas Stergiou, ardından Breel Embolo'yu oyuna alarak kontrolü sağlamaya çalıştı. İsviçre, 90+3'te Breel Embolo'nun aşırtma golüyle skoru 3-1 yaptı ve Murat Yakın yaptığı hamlenin meyvesini almayı başardı.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!