Üst Banner
Kafasına ateş açılan adam tıp literatürüne girdi

Tabancayla kafasından vurulan 29 yaşındaki adam tıp dünyasında şaşkınlık yarattı. Yunanistan'ın Girit adasında yaşanan bir olay tıp literatürüne girdi... Bireysel silahlanmanın çok yoğun olduğu bölgede kafasından vurulan 29 yaşındaki bir adam, yüzde 3 olan hayatta kalma ihtimalini gerçeğe çevirdi ve herkesi sevindirdi. Kafasından vurulan ve röntgen ve MR sonuçlarında kafasındaki yara izi açıkça belli olan adamın 10 metre uzaktan tabanca ile vurulduğu belirtildi.

Vaka dünyanın önde gelen tıp dergilerinden American Journal of Case Reports'ta yayınlandı. Heraklion Devlet Hastanesi'ndeki doktorların müdahale ettiği olayda ismi açıklanmayan hastanın neden vurulduğuna dair ise bir açıklama yapılmadı. Merminin beyninin sol yarım küresini yırtarak kafatasının arkasına yakın bir yere saplanırken parçalandığı röntgen ve MR sonuçlarında da görülüyor. Vurulduktan bir saat sonra 'koma halinde' hastaneye kaldırılan adamı doktorlar acil ameliyata alırken mermi parçalarını almak için kafatasının bir kısmını çıkardıklarını duyurdu.

Olayın 2.5 yıl önce yaşandığı belirtilirken adamın konuşma yeteneğini büyük ölçüde yitirdiği ve kendisine söylenen karmaşık ifadeleri anlamadığı belirtildi. Adamın vücudunun sağ tarafında istemsiz spazmlar meydana geldiği de açıklandı. Öte yandan doktorlar adamın halen duygularını ve taleplerini sesler ve mimiklerle anlatmaya çalıştığını söyledi. Bilim insanları kurşunun beynin konuşma ve dili anlama noktaları olan sol kısmına zarar verdiğini söyledi.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!