Üst Banner
Karen Read cinayeti davasında hükümsüzlük kararı verildi

Karen Read cinayeti davasında yargıç, jürinin Pazartesi günü müzakerelerin beşinci gününde oybirliğine varamadığını açıklamasının ardından davanın düşmesine karar verdi. Read, Ocak 2022'de erkek arkadaşı Boston polis memuru John O'Keefe'yi öldürmekle suçlanmıştı. Savcılar, Read'in O'Keefe'ye arabasıyla çarptığını ve günün erken saatlerinde tartıştıktan sonra onu kar fırtınasının ortasında ölüme terk ettiğini iddia ediyor. Read iddiaları şiddetle reddederken, avukatları da bir polis memurunun O'Keefe'nin ölümüne karıştığını ve diğerleriyle işbirliği yaparak olayı örtbas ettiğini iddia etti. İkinci derece cinayet, alkollü araç kullanırken adam öldürme ve ölümcül bir kaza mahallini terk etme suçlarını kabul etmemişti.

Judge declares mistrial in Karen Read murder case after jury says it's  still undecided

Jüri üyelerinin mahkemeye bir fikir birliğine varamadıklarını söylemeleri üzerine Yargıç Beverly Cannone onlara Tuey-Rodriguez talimatlarını okudu ve müzakerelerine geri dönmelerini istedi. Tuey-Rogriguez'e göre, jüri bir kez daha kararsız dönerse yargıç hatalı yargılama ilan etmek zorunda kalacaktı.

Judge declares mistrial in Karen Read murder case after jury says it's  still undecided - ABC News

Mahkemeye gönderilen bir notta jüri, kapsamlı bir müzakere sürecine rağmen oybirliğiyle bir fikir birliğine varamadığını belirtti. Cannone tarafından yüksek sesle okunan notta, "Yoğun çabalarımıza rağmen kendimizi bir çıkmazda buluyoruz" deniyordu. "Bu derin bölünme düşüncesizlikten değil, kişisel inançlarımıza ve ahlaki pusulalarımıza sıkı sıkıya bağlı olmamızdan kaynaklanıyor. Müzakerelere devam etmek beyhude olacaktır." Bunun üzerine Cannone, "Hizmetiniz tamamlandı. Hatalı yargılama ilan ediyorum." diyerek hükümsüzlük kararı verdi.

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!