Üst Banner
Köpeklere özel havayolu “BARK Air” ilk seferini New York’tan Los Angeles’a yaptı

Dünyanın köpeklere özel ilk havayolu şirketi BARK Air, New York’un Westchester County Havalimanı'ndan ilk uçuşunu Los Angeles’ın Van Nuys Havaalanı’na gerçekleştirdi. Bark Air’in kurucu ortağı ve CEO’su Matt Meeker, köpeklere özel ilk uçak seferiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sonunda on yıllık bir hayalini gerçekleştirdiğini, köpeklerin ailelerin birer bireyleri olduğunu belirterek “Köpekler de her aile ferdinin hakkı olan güvenli ve konforlu şekilde bizimle birlikte yolculuk etmeyi hak ediyor” dedi.

WQ

Meeker, umutlarının köpekleriyle birlikte dünyanın her tarafına yolculuk yapmak isteyenlere hizmet etmek için daha da büyümek olduğunu belirterek “Zamanla maliyetlerimizi düşürmek, BARK Air'i dünyanın her yerindeki köpekler ve insanları için daha uygun fiyatlarla erişilebilir hale getirmeyi diliyoruz. Bugün ilk adımı attık “dedi. Köpeklerin uçağın kargo bölümünde yaşadıklarını göstermek için kafes içinde 4 saat uçtu. Bark Air’in CEO’su Meeker, 2 yıl önce 11 yaşındayken ölen köpeği Hugo ile uçakla yolculuk etmek isterken şimdiye kadar oldukça zorluklar yaşamış.

KÖP

Meeker, köpeklerin de bir aile ferdi olduğundan yola çıkarak uçağın kargo bölümünde seyahat eden köpeklerin yaşadıkları travmayı göstermek için bir kafesin içinde uçağın kargo bölümünde 4 saatlik bir yolculuk gerçekleştirmiş. Meeker, kafeste yaptığı yolculuğun görüntülerini hem havayollarının resmi internet sitesinde hem de sosyal medyada paylaşmış. Meeker, köpeklerin kargo bölümünde bir emniyet kemeri ya da hava yastığı gibi hiçbir güvenlik önlemi olmaksızın çok fazla gürültülü bir ortamda uçtuğunu ifade ediyor.

New York Los Angeles bilet fiyatı 6 bin dolar

Uzun hazırlık aşamalarından sonra önceki gün ilk uçuşunu yapan Bark AIR, şimdilik New York – Los Angeles ve New York – Londra arasında karşılıklı sefer yapacak. Şimdiye kadar yeni uçuş güzergahı açmaları için 15 bin başvuru talebi aldıklarını belirten şirket, daha sonra Paris, Milano, Chicago, Seattle’ a uçuşlarının başlayacağını, sezonluk olarak da Florida ve Arizona eyaletlerine uçmayı planladıklarını belirtiyor.

Bark AIR’ın, köpek ve sahipleri için New York – Los Angeles seferi için bilet fiyatı tek yön için 6 bin dolar, New York Londra seferi de 8 bin dolar olarak belirlendi. Şirketin hedefi oldukça yüksek olan bilet fiyatlarını daha büyük uçaklarla seferler yaparak düşürmek. Bark AIR’in şimdilik küçük uçaklarla gerçekleştirdiği seferlerine en fazla on köpek ve onlara eşlik eden 15 kişi alınıyor.

Uçakta köpeklerin rahatlığı için her şey düşünülmüş

Şirketin sloganı, “Önce Köpekler Uçar”. Köpeklerin uçuş sırasında rahat etmeleri, eğlenceli bir yolculuk yapmaları için her şey planlanmış. Her köpek için kendi fotoğraflarının yer aldığı kimlikler ve uçuş kartları hazırlanmış. Uçakta karınlarını doyurmaları için özel yemek menüsü, aperatifler ve uçuş sırasında rahatlamalarını sağlayan, kalkış ve iniş sırasında kabin basıncını tolere eden “köpek şampanyası” hazırlanmış.

FD

Her büyüklükteki köpek için farklı oyuncaklar, yol boyunca izleyebilecekleri özel filmler hazırlanmış. Köpeklerin uçuş sırasında rahatlamalarını sağlayan sakinleştirici müzik, gürültü önleyici kulaklıklar düşünülmüş. Dünyada köpeklerin uçak yolculuğu için her havayolu kendi ülkesinin ulaştırma yasaları çerçevesinde kendi uçuş politikalarını belirliyor.

2021 yılına kadar duygusal destek sağlama amacıyla sahip olunan köpekler (ESD) uçak kabinine alınıyordu ancak yasanın değişmesiyle birlikte uçak kabinine yolcuyla birlikte artık yalnızca “hizmet “köpekleri alınıyor. Bazı havayolları, ücret karşılığında çok küçük köpeklerin sahipleriyle birlikte kabinde uçmasına izin veriyor. Yasalar çerçevesinde birçok ülkede köpekler sahiplerinden ayrı olarak uçakların kargo bölümünde yolculuk etmek zorunda.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!