Üst Banner
Netanyahu’yu tutuklanma korkusu sardı! Rota değişti

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kararının ardından tutuklanma endişesi taşıyan ve BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye giden İsrail Başbakanı Netanyahu'yu taşıyan uçak farklı bir rota izledi. 

Netanyahu, BM Genel Kurulu'na katılmak için gece saatlerinde Tel Aviv'den ABD'ye hareket etti. New York'a hareketinden önce havalimanında açıklama yapan Netanyahu, yarın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Filistin Devleti'ni tanıyan ülkeleri eleştiren bir konuşma yapacağını belirtti.

TEL AVİV’İN ‘HEDEFLERİNİ’ GÖRÜŞECEK

Netanyahu, 29 Eylül'de ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmede de Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara yönelik Tel Aviv'in "hedeflerini" görüşeceklerini ifade etti.

AVRUPA ÜZERİNDEN GİTMEDİ

Öte yandan New York'a doğru hareket eden Netanyahu'nun uçağının normal rota yerine farklı bir rota izlemesi dikkati çekti. "Flight Radar" sitesindeki haritaya göre, Netanyahu'yu taşıyan uçak Avrupa üzerinden New York'a gitmek yerine Akdeniz'i boydan boya geçti. Yunanistan ve İtalya hava sahasını kullanan uçağın Fransa hava sahasına girmediği görüldü. İsrail basını, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Netanyahu hakkında tutuklama kararı nedeniyle uçağın bu rotayı izlediğini yazdı.

NE OLMUŞTU?

UCM, Gazze Şeridi'nde işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan dolayı 21 Kasım'da Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!