Üst Banner
Sahte Elon Musk'a aşık oldu, 50 bin dolarını kaptırdı

Güney Koreli bir kadın, kendini Elon Musk diye tanıtan birine aşık olunca 50 bin dolarını kaybetti. Dolandırıcılık hikayelerine bir de Elon Musk eklendi. Ünlü teknoloji lideri Elon Musk olduğunu iddia eden bir adamla Instagram üzerinden arkadaş olan Güney Koreli kadın dolandırıldı. Hayranlarıyla rastgele iletişim kurduğunu söyleyen sahte Musk, kadının 50 bin dolarını aldı. Adını vermeyen kadın şöyle konuştu: "Geçen yıl 17 Temmuz'da Musk beni Instagram'da arkadaş olarak ekledi. Onun biyografisini okumuş büyük bir Musk hayranı olsam da ilk başta bundan şüphe ettim."

Ancak kadın, konuştuğu kişinin Musk'ın kimlik kartı gibi görünen fotoğrafları ve iş yerindeki fotoğraflarını göndermesinin ardından gerçek Musk ile konuştuğuna inanmaya başladığını söyledi:

"Musk çocuklarından ve Tesla ya da Space X'e gitmek için helikoptere binmekten bahsetti. Ayrıca hayranlarıyla rastgele iletişim kurduğunu da anlattı."

GÖRÜNTÜLÜ DE GÖRÜŞMÜŞ

Kadın, sahte Musk'ın, gerçek Musk'ın Nisan 2023'te Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile yaptığı toplantının ayrıntılarını bile paylaştığını söyledi. Hatta bir video görüşmesinde sahte Musk'ın, "seni seviyorum" dediğini de belirtti. Görüntülü görüşme için dolandırıcının deepfake kullandığı tahmin ediliyor. Kadın, dolandırıcının sonunda kendisini Koreli çalışanlarından birine ait olduğunu söylediği bir banka hesabına 70 milyon Kore wonu veya 50 bin dolar aktarmaya ikna ettiğini söyledi.

Sahte Musk olayı, ilk defa yaşanmıyor. Çin'de Yilong Ma adlı Musk'a neredeyse ikizi kadar benzeyen biri de TikTok'ta videolar yayınlıyor. Videolar, Ma'nın gerçek bir insan olup olmadığını sorgulayan Musk'ın da dikkatini çekti. Musk, Mayıs 2022'de X'teki bir gönderisinde Ma hakkında "Eğer gerçekse bu adamla tanışmak isterim. Bugünlerde deepfake yüzünden bunu söylemek zor" demişti.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!