Üst Banner
Solingen faciasında ırkçılık şüphesi

5 Türk'ün katledildiği 1993'teki Solingen faciasının bir benzerini pazartesi gecesi yaşattığı öne sürülen bir kişi yakalandı, ancak delil yetersizliğinden serbest kaldı. Olayın, küçük mafya kavgasının sonucu olabileceği açıklanırken polis, "Olayda, ırkçı motif göz ardı edilemez" açıklamasında bulundu.

Almanya'nın Solingen kentinde, 31 yıl önce Türklerin yakıldığı yangının bir benzerini çıkaran ve 4 Türk'ün yanarak ölmesine neden olan bir kişinin yakalandığı açıklandı. Şahsın, binadaki biriyle husumetli olduğu, bu nedenle evi ateşe verdiği öne sürüldü. Ancak savcılık, yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle şüpheliyi serbest bıraktı.

Polis, pazartesi günü saat 02.30 sıralarında çıkarılan yangının, küçük bir mafya grubunun kendi aralarındaki kavganın büyümesi sonucu olabileceğini açıkladı. Polisten yapılan açıklamada ayrıca, "ırkçı saik"le de suçın işlenmiş olmasının göz ardı edilemeyeceği vurgulandı. Soruşturma, cinayet, cinayete teşebbüs, kundaklama gibi suçlamalarla sürerken, yanın evin önünde de hem kınama eylemleri hem de nöbetler sürüyor. Türk dernekleri, "1993'ten sonra yine aynı acı" yazısı astı ve birçok kişi yanan evin önüne çiçekler ve mumlar bırakmaya başladı.

BİNADAKİLERİN ÇOĞU TÜRK'TÜ

Pazartesi geceki yangında, ahşap merdivenler bir yanıcı madde ile tutuşturulmuş ve hızla büyüyen yangında, İsmail Z. (29), Kıymet Z. (28), kızları 3 yaşındaki Gizem ve 5 aylık oğulları Elis yanarak ölmüştü. Binada 8 aile yaşıyordu ve bir kişi hariç, tümü Türk veya Bulgaristan'dan gelen Türk kökenlilerden oluşuyordu. Sinoplu bir Türk aile, komşunun balkonuna atlayarak yangından kurtulurken, anne-baba ve oğuldan oluşan üç kişilik Türk aile de çatıya çıkmış ve son anda kurtarılmıştı. Bu arada komadaki iki kişinin tedavisi sürüyor.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!