Türkiye'den yola çıktı: Kapış kapış satıldı
Kayıtlara 2023'te 31 milyon 868 bin 8 dolar olarak geçen bal ihracatı, geçen yıl yüzde 1,4 artarak 32 milyon 318 bin 214 dolara yükseldi. ABD, Almanya ve Kanada, 2024'te en fazla bal satılan 3 ülke oldu. Türkiye'den geçen yıl ABD'ye 12 milyon 49 bin 89, Almanya'ya 7 milyon 82 bin 622, Kanada'ya da 1 milyon 850 bin 112 dolarlık bal satıldı. Ülkeden önceki yıldan farklı olarak Macaristan, Bangladeş, Irak, Çekya, Fas, Nepal ve Ekvator Ginesi'ne de dış satım yapıldı.
"Bu yıl bal ihracatından beklentimiz yüksek"
DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, balın, Türkiye'nin önemli üretim ve ihraç ürünleri arasında yer aldığını söyledi. Pandemi sonrası süreçte sağlıklı beslenme konusuna ilginin her geçen gün arttığını belirten Kalyoncu, "Ancak geçtiğimiz yıllarda bazı ihraç ürünlerimizde tağşiş tespit edilmesi, bu ilginin pazar payı artışına dönüşmesini engelledi ve ülkemizin bal ihracatına büyük zarar verdi." dedi.
Kalyoncu, bu yıl bal ihracatından beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"2025 yılında ülkemizin bal ihracatındaki imajının düzeltilmesi için taklit ve tağşişin önlenmesi, denetimlerin sıklaştırılması ve uluslararası standartlarda üretim yapılması büyük önem taşıyor. Bununla birlikte Türk malı imajına katkı sunacak şekilde şık ambalajlar ve markalı ürünler ile 2025 yılında bal ihracatının artarak devam edeceğini umuyoruz" dedi.
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Seri İlanlar
Editörün Seçimi
Anket
-
Yeni Sayfamizi Nasil Buldunuz?
Anket Sonucu
Soru: Yeni Sayfamizi Nasil Buldunuz?
(16) Oy - Guzel Olmus
(10) Oy - Begenmedim
(12) Oy - Eski Hali Daha Guzeldi
(0) Oy -
(0) Oy -
Toplam 38 Oy Kullanıldı
Sosyal Medyada Biz
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Piton zannetti daha tehlikeli çıktı
CHP kurultayına "şaibe" soruşturması
Bir maymun 22 milyonu karanlığa gömdü
Fransa, yapay zeka için 109 milyar euro ayırdı
Kan donduran vahşetle ilgili karar verildi
Kremlin raporu sızdı: 'Batı'nın yaptırımları, Rusya'nın önüne geçiyor'
Icardi için karar verildi
Erdoğan: Gazze'de ikinci Nekbe'ye kimsenin gücü yetmez