Yardımcıları bir bir istifa etti: Türk sözcüsü de aralarında
Rüşvet skandallarıyla gündeme gelen New York belediye başkanı Eric Adams'ın Başkan Yardımcısı Sheena Wright, Salı günü istifa etti. Eric Adams'ın 'Türk Topluluğu' sözcüsü de istifa edenler arasında. Rüşvet skandallarıyla gündeme gelen New York şehri belediye başkanı Eric Adams'ın Başkan Yardımcısı Sheena Wright, Salı günü istifa etti. Bu istifa, Eric Adams'ın yakın çevresinden istifa eden yedinci isim oldu. Eric Adams, Türkler de olmak üzere pek çok kişiden yasadışı hizmetler karşılığında rüşvet almakla suçlanıyor. New York'ta polis şefi olarak da görev yapan Adams, iddiaları reddediyor.
Belediye merkezinde basın açıklaması yapan Adams, "görevimi sonuna kadar yapacağım, ve tekrar seçilmek üzere aday olacağım" dedi. Adams, açıklamasının devamında "Hiç kimseye yasadışı veya uygunsuz bir şey yapmaya yönlendirmem. İnsanlara verdiğim tek yönlendirme, 'yasalara uymaları' önerisidir" dedi. İstifa eden yardımcılarının yerine yeni kişileri getireceğini söyleyen Adams, birçok kişinin yönetime katılmaya hazır olduğunu belirtti.
TÜRK TOPLULUĞU SÖZCÜSÜ İSTİFA ETTİ
Adams, 150 yıldır mahkeme karşısına sanık kürsüsünde çıkacak ilk New York belediye başkanı. Marist Kitle Görüşü Enstitüsü'nün düzenlediği bir ankete göre, New York'lu yetişkinlerin yüzde 69'u Adams'ın istifa etmesini istiyor. Ayrıca Salı günü Manhattan'daki Savcısı Damian Williams, savcıların Adams'ın kampanyasına yapılan yasadışı bağışlarla ilgili soruşturmasıyla bağlantılı olarak Muhamed Bahi hakkında tanık değiştirme ve delilleri yok etme suçlamalarıyla iddianame hazırlandığını duyurdu.
The City'nin haberine göre Bahi, Adams'ın kendisine bahşettiği Türk toplumu sözcüsü görevinden istifa etti. New York Polisi geçen ay, istifa eden Başkan Yardımcısı Sheena Wright'ın evine bir baskın düzenlemiş, ve tüm elektronik araçlarına el koymuştu. Şehrin polis şefi Edward Caban ve Toplum Güvenliği Başkan yardımcısı Philip Banks da istifa edenler arasında.
Benzer Haberler
Musk'tan Grok'a siyasi ayar geldi
Trump duyurdu: AB ve Meksika'ya yüzde 30 gümrük vergisi
ABD Dışişleri bin 300 personeli işten attı
Trump'ın göçmen baskınlarına mahkeme engeli
Su şişesi yüzünden kör oldular: 850 bin ürün geri çağrılıyor
Ortaçağ kâbusu geri döndü: 2025 yılında vebadan ölüm
Acil durum hattı çöktü: 13 milyon kişiye "aramayın" çağrısı
Pentagon düğmeye bastı! Lübnan'a saldırı uçağı, Norveç'e savaş helikopteri