Üst Banner
Yazın kapalı havada bile güneş gözlüğü takın

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, ‘’Yazın dünyaya ulaşan güneş ışınları (UV), kışa göre üç kat daha fazladır. Bu nedenle gözlere çok dikkat edilmeli’’ dedi. Ultraviyole ışınların gözdeki farklı mekanizma ve dokularda hasara yol açabildiğinin altını çizen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu şu uyarılarda bulundu: “Güneşe uzun süre maruz kalmak gözün ön yüzeyinde konjonktiva ve kornea tabakasında yanıklara, gözün beyaz kısmında kabarık sarı beyaz görünümlü kabarcıklara, gözde et büyümesine, katarakt oluşumunun hızlanmasına, yaşa bağlı sarı nokta hastalığına, göz kapağı ve çevresinde kanser gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bu sebeple özellikle; sürekli açık alanda çalışanlar, dışarıda çok zaman geçiren çocuklar, refraktif cerrahi ya da katarakt cerrahisi geçirmiş olanlar ve retina hastalığına sahip kişiler mutlaka kaliteli bir güneş gözlüğü tercih etmeli.” Göz sağlığımızı güneşin zararlı etkilerinden korumak için şu noktalara özen gösterin.

1 - Güneşe çıplak gözle ve direkt bir şekilde bakılmamalı.

2 - Ultraviyole koruyucu özelliği taşıyan bir gözlük seçilmeli. İyi kalitede güneş gözlüklerinin çoğu ultraviyole ışınların yüzde 95 ile yüzde 99’unu süzer.

3 - Zararlı ışınlar bize sadece gökyüzünden ulaşmaz, çevremizden de yansıma yoluyla gözlerimize zarar verir. Bu nedenle yanları kapalı ve yüzü saran güneş gözlükleri tercih edilmeli.

4 - Kontak lenslerin çoğunluğu ultraviyoleyi süzer. Ancak kullanılan lensler UV filtreli değilse, lenslerle birlikte mutlaka kalite bir güneş gözlüğü de kullanılmalıdır.

5 - Güneşin en dik olduğu 10.00-16.00 saatleri arasında mümkünse güneş altında çok zaman geçirilmemeli.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!