Yeme bozuklukları artıyor: Uzmanlardan TikTok uyarısı
İngiltere'de geçen eğitim öğretim yılında 10 bin 600'den fazla çocuk yeme bozukluğu tedavisine başlamayı bekliyordu. Bu, 5.240 çocuğun sırada beklediği 2016/2017 döneminin neredeyse iki katı olarak kaydedildi. Uzmanlar son rakamları “şok edici” olarak nitelerken çocuklarda yeme bozukluklarının gelişmesini önlemede erken müdahalenin hükümetlerin “mutlak odak noktası” olması gerektiği uyarısında bulundu.
Yeni rakamlara göre, çocukların yüzde 12'si randevu için üç aydan uzun süredir bekliyor. Bu oran üç yıl önce sadece yüzde birdi. Rakamlar, pandemiden bu yana giderek daha fazla sayıda çocuğun yardım aramasıyla ve bekleme listelerinin de artmasıyla, ruh sağlığı alanında genel olarak kötüleşen durumu yansıtıyor.
10 DAKİKA BİLE OLUMSUZ ETKİLEMEYE YETERLİ
Bu ay yapılan ayrı bir araştırma da TikTok'ta sadece 10 dakika video izlemenin bir kadının beden imajını olumsuz etkileyebileceğini ortaya koydu. Avustralya’daki Charles Sturt Üniversitesi'ndeki uzmanlar, 18-28 yaş aralığındaki 273 kadına vücut imajları ve güzellik standartlarını sorduktan sonra kadınları iki gruba ayırdı. İlk izlenenler, yeme bozukluklarını yücelten ve "anoreksiya yanlısı" içerik olarak adlandırılan TikTok videolarının sekiz dakikalık derlemeleriydi.
Diğerinin sekiz dakikalık derlemesinde ise doğa, yemek ve komedi içerikli videolar yer aldı. Her iki grup da daha sonra beden imajı memnuniyetinde düşüş bildirirken, "anoreksiya yanlısı" içeriklere maruz kalanlar en büyük düşüşü gördü. Plos One dergisinde yazan araştırmacılar, TikTok'ta bu tip içeriklere maruz kalan genç kadınların yeme bozuklukları geliştirme riskinin artabileceği konusunda uyardı.
Benzer Haberler
Endişe verici rapor: Alzheimer'dan ölüm oranı iki katına çıktı
Mars'ın gizemi: Yeni teori akılları karıştırırdı!
50 yıllık gizem çözüldü: Yeni kan grubu sistemi keşfedildi
Yeni varyant dünyada hızla yayılıyor
Yalnızca kadınları etkiliyor… Uzmanlardan “göbek” uyarısı
Araştırma: Her 10 Kadından Biri Cinsel İlişki Sırasında Acı Çekiyor
Covid'in beyin üzerindeki korkunç etkisi ortaya çıktı
Uzmanlar uyardı, ölümcül olabilir: Birçok insan farkında değil