Üst Banner
Zinedine Zidane ve Bayern Münih gerçeği: Dil engeli...

Bayern Münih, Zinedine Zidane ile ilgili spekülasyonlara rağmen henüz resmi bir temas başlatmadı; dil engeli büyük bir faktör olabilir. ESPN'e açıklama yapan kaynaklar, Bayern Münih'in, Thomas Tuchel'in sezon sonunda takımdan ayrılmasının ardından teknik direktör pozisyonu için Zinedine Zidane ile herhangi bir temas kurmadığını belirtti. Real Madrid ile üç Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Zidane, son dönemde İspanyol basınında Bayern Münih ile anılmasına rağmen resmi bir görüşme gerçekleşmedi.

Bayern Münih'in eski teknik direktörü Julian Nagelsmann'ın, geçtiğimiz mart ayında görevden alınmasının ardından, Almanya Milli Takımı ile olan sözleşmesini 2026 yılına kadar uzattı. Bu gelişme, Zidane'ın Bayern Münih teknik direktörlüğü için olasılıklarını artırıyor gibi görünse de, kaynaklar Zidane'ın bu görev için düşünüldüğünü ancak Brighton'dan Roberto De Zerbi, Avusturya'dan Ralf Rangnick ve Stuttgart'tan Sebastian Hoeness gibi isimlerin ardında kaldığını ifade etti.

DİL KONUSUNU AŞAMADI

Ayrıca, Zidane'ın Bayern Münih'te görev almayı reddetmesinin dil engeliyle ilgili endişelerden kaynaklandığı vurgulandı. Zidane, Almanca veya İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşamıyor; bu da iletişim ve takım yönetimi açısından önemli bir engel teşkil ediyor. Zidane'ın menajeri Alain Migliaccio'nun Bayern Münih'in onursal başkanı Uli Hoeness ile yakın ilişkileri olduğu bilinmesine rağmen, Zidane 2021 yazında Madrid'deki görevinden ayrıldığından bu yana antrenörlük yapmadı. Zidane'ın liderliğindeki Madrid, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında üst üste kazandığı üç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile futbol tarihinde benzersiz bir başarıya imza atmıştı.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!